2014. okt 14.

Zoé hátán az elitkörbe

írta: Ross Satyr
Zoé hátán az elitkörbe

zoé1.jpgTermészetesen a két mérkőzés összes résztvevője, kezdők, cserék és kispadosok, valamint a stáb, sőt a hátteret biztosító „névtelen” közreműködők is megtették a magukét az U17-es Eb-selejtezőt játszó leány csapatunk háza táján – mégis érdemes kiemelni a (rövidebb nevén) Viktória felnőtt csapatában is rendszeresen helyet kapó Magyarics Zoé teljesítményét. Már a Portugália elleni meccsen is, ahol inkább bal oldali védőként kezdett, de bejátszotta a bal oldalvonal melletti teljes sávot, feltűnt a kompromisszumot nem tűrő, kemény, de szabályos játéka. Akkor átjátszhatatlan volt, míg az Azerbajdzsán elleni mérkőzésen, ahol támadó feladatot kapott, tőle nem lehetett elvenni a labdát.

zoé2.jpgKét teljesen különböző gólt szerzett Zoé. Az elsőt egy szép, kijátszott támadásunk után pontosan, laposan lőtte a bal alsóba, jó helyezkedés után. A másodikat a bal szélről indulva, egyéni akció után nagy erővel ívelten lőtte a jobb felső sarokba. A harmadik magyar gól előtt csaknem ugyanez játszódott le, az előkészítő húzások azonosak voltak, itt azonban csapattársa, Krascsenics Csilla volt a befejező ember, nagyjából lemásolva Zoé gólját.

zoé3.jpgAz esemény házigazdája Vas megye (Szombathely és Bük), így aztán természetes, hogy a megyei napilap, a Vas Népe online kiadása is főcímet szentel a nevezetes teljesítménynek. Az esemény plakátjának készítője is megsejthetett valamit, mert a képen éppen Zoé látható, még a csehek elleni előkészületi mérkőzés során. Gratulálunk, ésmost már elvárjuk, hogy a Svájc elleni, a csoportelsőséget eldöntő mérkőzésre is megmaradjon a kiváló forma.

 

Szólj hozzá